Jaargang zorg voor de ziel 2017

Jaargang zorg voor de ziel 2017

In 5 tweedaagse bijeenkomsten en een afsluitende dag in Abdij Koningsoord in Oosterbeek trekken we een jaar lang samen op. Gaandeweg ontdek je jouw geestelijke weg.

Het gesprek met elkaar, de getijden van het klooster, de stilte, het gebed, de ontmoeting, kortom, de ervaring van het samen met anderen onderweg zijn op deze weg is een belangrijke dimensie in deze jaargang. Tegelijkertijd wordt de ervaring opgedaan dat reisgenoten ook gidsen zijn op deze weg.

De jaargang geeft inzicht in een aantal thema’s van de geestelijke weg en hoe deze thema’s in het eigen leven een rol spelen. Gaandeweg komt een proces op gang waardoor de geestelijke dimensie in het dagelijks leven wordt herkend en groeit de vrijmoedigheid om hierover te spreken.

De jaargang ‘Zorg voor de ziel’ bestaat uit 5x een tweedaagse ‘mini’ retraite en een afsluitende dag verspreid over 2017 in Abdij Koningsoord in Oosterbeek. In elk van deze bijeenkomsten zal een van de thema’s die een rol spelen op de innerlijke of geestelijke weg aan de orde komen.

De thema’s waar aandacht aan geschonken zal worden zijn:

  • De geestelijke weg
  • Onderscheiden
  • Omvorming
  • Actie-contemplatie
  • Eenzaamheid-gemeenschap

Dit thema zal ingeleid worden met behulp van een mystieke tekst.

De inleiders zijn o.a. Gideon van Dam, Kees Waaijman, een van de zusters trappistinnen van Koningsoord, Mariska van Beusichem, Kick Bras, Riëtte Beurmanjer e.a..

De inleiding op het thema wordt gevolgd door verdieping met behulp van verschillende werkvormen die afwisselend gebruikt zullen worden:

Lectio Divina, groepsgesprekken, Emmauswandeling, meditatief schilderen, dagboekschrijven, bibliodans en bibliodrama.

Data 2017: 13-15 maart, 8-10 mei, 6-8 juni, 11-13 september, 9-11 oktober, telkens van ’s middags 14.00 (dag 1) tot 9.30 (dag 3), 24 november:  9.30 – 19.00u

Aanmelding: via de website van PCTE